RUTĂ NOUĂ: Chișinău – Atena cu AEGEAN AIRLINES din 03 NOIEMBRIE 2023
04.11.2023, 19:08

Ce-a mai nouă companie aeriană ce zboară spre CHIȘINĂU este AEGEAN AIRLINES ce-a mai mare companie aeriană din GRECIA. Noua ruta directa va fi operata cu aeronave din familia AIRBUS de (Y174, Y180, Y206 și Y220 locuri).

Zborurile vor fi operate cu aeronave din familia AIRBUS în fiecare zi de LUNI și VINERI conform orarului de mai jos, orele locale durata zborului 2 ore:

A3 968 ATENA (ATH) 13:45 – CHIȘINĂU (KIV) 15:45 / AIRBUS / MARȚI
A3 969 CHIȘINĂU (KIV) 16:35 – ATENA (ATH) 18:30 / AIRBUS / MARȚI

A3 968 ATENA (ATH) 09:00 – CHIȘINĂU (KIV) 11:00 / AIRBUS / VINERI
A3 969 CHIȘINĂU (KIV) 11:50 – ATENA (ATH) 13:45 / AIRBUS / VINERI

Biletele pentru noua cursă directă pot fi procurate online pe site-ul companiei www.en.aegeanair.com, la oficiile proprii de vânzări AEGEAN AIRLINES, precum şi la agenţiile autorizate din ţară şi de peste hotare.

Cum toamna a inceput deja, iar iarna se apropie cu pasi repezi, va propunem sa incepeti deja sa studiati ofertele noastre de Revelion. Una dintre cele mai ispititoare este Revelionul in Atena. Cu aceasta ocazie, va amintim in continuare cateva motive interesante pentru care sa vizitati acest complex si batran oras.

1. Unul dintre cele mai vechi orase din lume, fondat in jurul anului 3000 i.Hr., Atena este considerat „leaganul civilizatiei vestice”. Cu siguranta stiati acest lucru. Dar cunoasteti motivele pentru care orasul este supranumit astfel? Iata cateva: este locul in care s-au nascut democratia, filosofia occidentala, jocurile olimpice, stiinta politicii, literatura occidentala, teatrul si principii matematice importante. De asemenea, orasul este atat de batran, incat a experimentat aproape toate formele de guvernamant.

2. Platon este unul dintre cei mai cunoscuti locuitori ai Atenei antice. Obisnuia sa calatoreasca mult, avea cunostinte avansate de geometrie si a fondat prima universitate din lume.

3. Un fapt ciudat: primul rege modern al Greciei a fost un print bavarez, in varsta de doar 17 ani.

4. Cel mai vechi hotel din Atena, The Grand Bretagne, a fost initial o casa de oaspeti regala. In timpul ocupatiei germane (1941 – 1944) a fost folosit drept comandament al fortelor naziste. Hitler si Rommel se aflau acolo inainte de invazia sovietica.

5. Evenimentul sportiv cunoscut sub numele de „maraton” a fost creat pentru jocurile olimpice moderne, tinute prima data in Atena in anul 1896. Traseul a respectat itinerariul urmat de legendarul Pheidippides in anul 490 i. Hr., pentru a anunta victoria atenienilor impotriva persilor in batalia de la Maraton, aflat la 42 de km de Atena.

6. Al treilea cel mai mare producator de masline din lume, Grecia cultiva maslini inca din antichitate. Mai exista maslini care inca mai fac roade si in zilele noastre, desi au fost plantati in secolul al XIII-lea.

7. „Acropole” inseamna in greaca oras (polis) inalt (acro) si se refera la locul sacru in care grecii antici au ridicat temple pentru a-si cinsti zeii. Cel mai important este Pantenonul, ridicat in cinstea zeitei Atena, protectoarea orasului.

Categorie: ZBORURI NOI | Adăugat de: CristianMLD
Vizualizări: 111 | Descărcări: 0 | Evaluare: 4.5/2
Total comentarii : 0
avatar