+373 60 641 777 (CRISTIAN - VIBER & WHATSAPP)
menu
person

22:18
Cele mai bune locuri din avion. Cum sa-ti alegi un loc mai bun?

Să recunoaştem că, pentru cei care călătoresc des, un loc bun în avion este esențial, întrucât să stai, de exemplu, în rândul din mijloc, înghesuit din ambele parți de câţiva tovarăşi de călătorie „destul de dolofani” nu este un lucru foarte plăcut. Sau „să nimereşti” în rândul din spate, unde poate să nu existe un hublou sau fotoliu nu este rezonabil, iar vecinătatea cu wc-ul (mișcarea continuă şi alte minusuri) nu predispune la confort.

Astfel, pentru a petrece timpul minunat „acolo sus”, este necesar să cunoaştem unde sunt amplasate cele mai bune locuri din avion.

 

 

Locul de lângă hublou (de lângă fereastră)

Avantaje

Dacă aveţi de gând să dormiţi, sau, să zicem, să citiţi, ceea ce necesită o iluminare mai bună, un fotoliu lângă fereastră este cea mai bună opţiune.

În primul rând, nimeni nu se va „strecura” prin locul dvs. pentru a ajunge la al său şi nu vă va deranja, iar în al doilea rând, priveliştea minunată a norilor și formele sale bizare nu vă vor lăsa să vă plictisiţi, în cazul unei călătorii scurte. Totuşi, aceasta depinde de timpul zborului: noaptea, din păcate, aveţi puţine şanse de a admira ceva.

Dezavantaje

Dintr-un asemenea loc este mai dificil de a vă ridica, de exemplu, la toaletă. Veţi fi nevoiţi să deranjaţi vecinii.

Locul de lângă culoar

Avantaje

Este extrem de convenabil, deoarece puteţi întinde picioarele pe culoar, să vă ridicaţi fără impedimente, să mergeţi la toaletă, de asemenea, reuşiţi să ajungeţi la ieşire ceva mai repede după aterizarea avionului.

Dezavantaje

Pe lângă dvs. se vor perinda diverşi oameni şi însoţitorii de bord cu cărucioarele. Vă pot agasa, uneori. Sunt unele dintre cele mai neliniştite locuri. De asemenea, veţi fi nevoit să vă ridicaţi de fiecare dată, când vecinii vor dori să se ridice de pe scaun.

Locurile de „pe mijloc”

Combină în sine avantajele și dezavantajele fotoliilor de lângă hublou şi celor de lângă culoar. Aici este mai liniştit, decât în locurile de lângă culoar şi este mai ușor să vă ridicaţi, decât din fotolilul de lângă „fereastră”. Totuşi, va trebui sa lăsaţi să treacă un vecin, dacă acesta va dori să iasă.

Locurile care sunt situate lângă ieșirile de urgenţă

Cel mai adesea, spătarele fotoliilor din aceste rânduri sunt fixe sau au un unghi de deviere foarte mic. Acest lucru este prevăzut pentru a nu bloca trapele ieşirilor de urgenţă.

Locurile situate în partea din faţă a salonului

Dacă servirea gustărilor începe cu „nasul” avionului, atunci rândurile din faţă presupun confortul și varietatea de alegere a băuturilor și alimentelor.

De regulă, dacă locul se află în partea din spate a aeronavei, atunci pasagerul este limitat în alegerea asortimentului (toate sunt împărţite la început). În afară de aceasta, primul rând – o mare posibilitate de a coborî scara la ieşire printre primii.

Dar şi aici există unele dezavantaje – de multe ori în partea din faţă sunt instalate suporturi pentru leagănele pentru copii şi aici se pot găsi pasagerii cu copii mici.

Acest lucru nu ne conferă confortul dorit, mai ales dacă aveți de gând să lucrați sau să vă odihniți. Cine a călătorit în vecinătatea unui copil, care pe parcursul unui zbor de 7 ore a plâns încontinuu, va înțelege.

Locurile situate în partea din spate a avionului

Unicul avantaj, însă destul de semnificativ al acestui loc este siguranța sa relativă. Potrivit statisticilor SUA, dintre toți pasagerii care au supraviețuit în accidente, 67% erau așezați chiar în spatele aeronavei.

În cazul când aeroportul nu este dotat cu trape telescopice, atunci cel mai probabil pasagerii vor coborî/urca simultan atât prin partea din față, cât și prin cea din spate. Dacă se întâmplă astfel de situații, atunci veți fi printre primii care vor coborî din avion.

Aș menționa și faptul că, la zborurile „neaglomerate”, locurile din spate de obicei sunt libere. Astfel, puteți dormi confortabil pe 3 scaune în același timp.

Primul rând/Rândul în fața căruia nu există scaune

Dacă rândul dvs. este primul (aceasta poate presupune nu doar „primul rând” fizic, dar și primul rând, după o altă clasă de deservire, sau primul rând în una din secțiile salonului, în fața căruia nu sunt amplasate scaune), atunci un mare avantaj al acestei amplasări este că, nimeni nu-și va întinde spătarul scaunului peste dvs. În condițiile unei distanțe mici între rândurile clasei economice, acest lucru poate fi de o mare importanță.

Dintre dezavantaje vom aminti că, cel mai probabil, în fața dvs. va fi un paravan sau bucătăria/toaletă. Unii pasageri nu-și doresc să privească pe tot parcursul zborului un „zid”. De asemenea, pe perete se pot afla suporturile pentru leagănele de copii. Care sunt incovenientele – vedeți mai sus.

Ultimul rând/Rândul după care nu există scaune

Cel mai probabil, spătarele scaunelor nu sunt flexibile sau sunt limitate în acest sens. Acest lucru se întâmplă atunci când în spatele dvs. se află ieșirea de urgență, WC-ul, bucătăria, alt spațiu tehnic sau perete.

Iată, pe scurt, lista locurilor bune/rele pe care călătorul poate conta. Însă, de menționat ar fi că, structura internă a aeronavei diferă semnificativ una de alta, şi acest factor trebuie, de asemenea, luat în considerare.

În afară de faptul că fotoliile sunt situate în număr de 2,3,4 într-un rând, trebuie să se ia în consideraţie distanța dintre scaune, numărul de clase în salon, și alte particularităţi. Pentru că, una și aceeaşi companie folosește pentru zbor diferite tipuri de aeronave.

Sfaturi. Cum să ocupaţi cele mai bune locuri

Modelul aeronavei, cele mai mici detalii a confortabilităţii salonului (prezenţa televizorului, a prizelor electrice, distanţa dintre rânduri, amplasarea toaletelor) pot fi ușor găsite pe site-ul companiei aeriane sau pe site-ul nostru.

Dacă știţi cu exactitate ce loc v-aţi dori, această problemă poate fi soluţionată în timpul înregistrării la aeroport (acolo sunt împărţite locurile, rămase libere după înregistrarea on-line). Dacă totuşi nu aveţi nici o idee de amplasarea locurilor, cereţi să vi se dea schema salonului aeronavei – toate locurile libere vor fi marcate în culoarea corespunzătoare.

De asemenea, în timpul înregistrării la aeroport, puteţi pur şi simplu să solicitaţi să vi se dea locuri la „fereastră”, lângă „culoar” ş.a.m.d. Cu siguranţă, personalul nu vă va refuza.

Foarte utilă şi benefică pentru călători s-a dovedit a fi aplicaţia pentru iPhone – Jets. Aici puteţi găsi informaţii complete despre zborul necesar, să aflaţi care sunt cele mai bune locuri în avion şi care locuri prezintă anumite dezavantaje.

În aeroporturile moderne puteţi beneficia de serviciile chioșcurilor de auto-înregistrare şi să alegeţi locul potrivit. De asemenea, acest lucru se poate face şi înregistrându-vă online pe site-ul companiei alese – astfel se va economisi timpul. Asemenea servicii sunt deja oferite de marile companii aeriene. În cel mai apropiat timp și pe site-ul nostru va fi această posibilitate. Dacă locurile sunt rezervate în acest mod, primele persoane înregistrate au la dispoziţie o gamă întreagă de locuri disponibile.

După posibilitate, ar trebui să utilizaţi rutele mai puţin aglomerate – în acest caz confortul zborului se va ridica considerabil, întrucât veţi avea posibilitatea (dacă doriţi) chiar să dormiţi pe trei scaune disponibile (detalii în articolul nostru – locurile bune, atunci când ruta nu este aglomerată).

Cele mai aglomerate zile – duminica și vinerea, timpul – rutele de dimineaţa şi seara. Dacă dispuneţi de timp, optaţi pentru zbor în zilele de luni, marţi sau joi, rutele de la amiază sau de după-amiază.

Trebuie neapărat de luat în considerare direcţia zborului – alegând corect locul, soarele nu ne va orbi cu razele sale: Est – Vest (soarele straluceşte din stânga), Vest – Est (din dreapta). Dacă a apărut necesitatea de a călători cu ruta de dimineaţă, direcţia Nord – Sud ne va bucura cu soare din partea stângă, iar Sud – Nord – pe dreapta.

Cum din întâmplare să nu ocupaţi cele mai rele locuri

  • Studiaţi schema aeronavei, cu care urmează să zburaţi, dacă acest lucru este posibil
  • Consultaţi-vă cu reprezentantul companiei aeriene, dacă este posibil
  • Înainte de zbor, determinaţi-vă, ce este mai important pentru dvs. – priveliştea din fereastră sau posibilitatea de a vă putea ridica fără probleme din fotoliu, de exemplu la WC
  • Studiind schema salonului, alegeţi locurile cele mai oportune, conducându-vă după aceleaşi reguli, care au fost descrise în acest articol
  • Nu alegeţi locurile în partea din spate a aeronavei, aproape de toaletă, bucătărie (bucătăria de bord) și alte încăperi tehnice.
  • Nu alegeți locurile, în care spătarele scaunelor nu sunt flexibile sau sunt limitate în acest sens
  • Nu optaţi pentru locurile între ieşirile de urgenţă, sau locurile în spatele cărora se află acestea

În cazul în care, totuşi, aţi „nimerit” pe un astfel de scaun incomod

Dacă totuşi aţi primit biletul pentru un loc nu foarte confortabil, atunci imediat după aterizare aveţi la dispoziţie câteva minute pentru a ocupa un loc liber ceva mai confortabil (dacă exită desigur locuri disponibile).

Ar fi mai bine să nu vă pierdeţi cu firea şi să ocupaţi singuri un loc mai bun, decât să aşteptaţi ajutorul stewardesei. După ce la bord va urca ultimul om, iar stewardesa va anunţa „Boarding is over”, aveţi cinci minute pentru a ocupa un loc liber confortabil.

Timpul este limitat, întrucât după ce avionul ia în viteză, să vă ridicaţi din scaunul pasagerului va fi strict interzis. Ei bine, după ce avionul urcă, cel mai probabil că, toate scaunele din avion dintre cele mai confortabile vor fi ocupate de către pasagerii ceva mai abili şi pricepuţi. Da, şi nu vă faceţi griji de acest lucru. Să vă aşezaţi pe locul dvs. legitim (conform biletului), puteţi oricând.

Totuși, mai bine ar fi să alegeţi locul cel mai confortabil chiar la înregistrare.

Bucuraţi-vă de zbor și vă dorim o aterizare uşoară!

Vizualizări: 905 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar