+373 60 641 777 (CRISTIAN - VIBER & WHATSAPP)
menu
person

13:55
Auditori europeni din domeniul securităţii aeronautice în vizită de lucru la Chisinau International Airport, Moldova

În perioada 21-27 septembrie, Aeroportul Internațional Chişinău a fost gazda  Auditului CEAC de securitate (Conferința Europeană a Aviației Civile) în cadrul programului One-Stop Security, menit să susțină R. Moldova în procesul de validare a măsurilor de securitate implementate pe aeroportul Chișinău de către UE. 
  Acest audit este efectuat pentru evaluarea sistemului de securitate a aviației civile, în scopul eficientizării sistemului implementat în RM și uniformizării măsurilor de securitate aplicate de diferite state membre ale CEAC. 
Astfel, pasagerii originari de pe aeroportul KIV și bagajele lor să fie scutiți de controalele de securitate suplimentare în aeroporturile UE atunci când sunt în tranzit sau transfer.
Raportul care va cuprinde concluziile referitor la modul cum este asigurată siguranța pasagerilor, precum și recomandările propuse va fi prezentat în decurs de 45 zile.
  Totodată, pe lângă acest audit, CEAC va acorda asistență în racordarea sistemului de securitate la rigorile europene. Ultimul audit CEAC a avut loc în 2005. În rezultatul acelui audit a fost modificat esențial cadrul normativ în domeniul securității aeronautice și sistemul de securitate pe aeroport.
Avia Invest, compania adiministrator al aeroportului Chișinău va depune toate eforturile necesare pentru implementarea recomandărilor experților CEAC.
  Menţionăm, Conferinţa Europeană a Aviaţiei Civile întruneşte curent 44 state membre şi de la înfiinţarea sa promovează dezvoltarea continuă a siguranţei, eficienţei şi durabilităţii sistemului de transport aerian european. Altfel spus, armonizează politicile şi practicile aviaţiei civile în rândurile statelor sale membre.

Vizualizări: 546 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar