16:50
OFICIAL / Baza Wizz Air la Chisinau, zboruri spre Barcelona, Berlin din martie 2017

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, va începe în martie 2017 operațiunile la baza de pe Chisinau International Airport, Moldova cu o aeronavă A320 și va adăuga  rute noi către Europa si marirea frecventilor spre Bologna si Treviso. Începind cu 26 martie 2017, Wizz Air va deschide a 26-a baza a sa în Chisinau (Moldova) cu un nou Airbus A320 și dezvoltarea serviciilor din Moldova.

WIZZ va opera doua rute noi de la baza sa din Chisinau către Berlin Schönefeld şi Barcelona, începând din 26 si 26 Martie 2016, cu o frecvență inițială de două zboruri săptămânale. Frecvențele pe serviciile sale populare existente din Chisinau către Bologna și Treviso vor fi, de asemenea, crescute. Cu aceste noi destinații, rețeaua Wizz Air din Moldova ajunge la șapte rute spre patru țări. Tarifele încep de la 29,99 EUR pe segment

.Totodată, va spori numărul zborurilor de la Chişinău către Bologna şi Veneţia. Cursa de Bologna va fi operată de trei ori pe săptămână, în timp ce Veneţia Treviso va avea o frecvenţă de patru curse pe săptămână.

Noua bază inaugurată la Chişinău de către Wizz Air reprezintă o investiţie de 98 mln dolari SUA, aceasta urmând să angajeze 36 persoane în calitate de membri ai echipajului pentru noua aeronavă. Deja a demarat procesul de angajare a membrilor pentru echipajul local. În perioada 25 şi 26 octombrie, în incinta hotelului Jumbo, compania aeriană va organiza zilele porţilor deschise pentru toţi cei care doresc sa facă parte din echipa Wizz. 29 octombrie este planificată pentru recrutarea viitorilor piloţi. Pentru mai multe detalii accesaţi: https://wizzair.com/en-gb/information-and-services/career/cabin-crew-flight-attendant#/.

Cu siguranţă, stabilirea unei bazei operaţionale pe Chisinau International Airport, Moldova va duce la creşterea conectivităţii către importante oraşe europene dar şi va stimula creşterea de noi locuri de muncă la nivel local în aviaţie şi turism. În consecinţă, pasagerii noştri vor avea acces la un portofoliu mai bogat de rute la un preţ avantajos.
  Avia Invest este deschisă oricărui parteneriat cu operatorii care doresc să vină la Chişinău, deoarece doar prin legături directe creăm diversitate”, a menţionat directorul general al companiei-administrator al aeroportului, d-nul Petru Jardan.
  „Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, în calitate de organ de specialitate nu are decât să aprecieze iniţiativa Wizz Air de a deschide o bază operaţională pe teritoriul Republicii Moldova, această acţiune prezumă noi investiţii în economia naţională, crearea unor noi locuri de muncă. Dezvoltarea unei companii aeriene, de asemenea, determină şi o competiţie între operatorii aerieni ceea ce generează o calitate mai înaltă a serviciilor prestate, precum şi preţuri mai accesibile la biletele avia„ a precizat Sergiu Bucătaru, Viceministru Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 71 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 450 de rute de la 26 de baze, ce asigură conexiunea între 129 de destinaţii din 38 de ţări. La Wizz Air o echipă de peste 2.800 de profesionişti în aviaţie livrează servicii superioare şi tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 20 de milioane de pasageri în anul financiar încheiat pe 31 martie 2016. Wizz Air a fost aleasă recent “Value Airline of the Year 2016” de editorii Air Transport World, una dintre cele mai importante reviste de aviaţie.

Vizualizări: 826 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar