+373 60 641 777 (CRISTIAN - VIBER & WHATSAPP)
menu
person

00:39
Aeroportul Chișinău începe construcția celui mai mare terminal de pasageri

Schița proiectului unui nou Terminal al Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) a fost prezentat opiniei publice de „Avia Invest”, compania care administrează principala aerogară a țării. Viitorul terminal va avea suprafața totală de 55.000 m2 și ar urma să deservească anual 4,2 milioane de pasageri, cu posibilitatea de extindere până la 4,5 milioane de pasageri pe an.

Viitorul Terminal al AIC va avea cinci pasarele telescopice pentru îmbarcarea și debarcarea pasagerilor. La conceptul viitorului edificiu, arhitecții au ținut cont atât de aspectul vizual inedit și inovațional, cât și de funcționalitatea construcției. Sala Mare de „Sosiri” și „Plecări” a fost proiectată astfel încât să ofere perspectiva extinderii clădirii Terminalului, fără să fie perturbat procesul operațional. Clădirea include un nucleu funcțional central, prevăzut cu facilități pentru deservirea pasagerilor și a gestionării eficiente a bagajelor și a scărilor telescopice, utilizate la îmbarcarea și debarcarea pasagerilor.

Clădirea conceptuală modernă a viitorului Terminal este o adevărată creație arhitecturală. Fațadele din zonele nord și sud sunt realizate în totalitate din sticlă structurată. O parte din elementele construcției sunt concepute sub formă de console, care protejează de lumina soarelui intrarea principală și ieșirea din clădirea Terminalului, precum și spațiul intern.

Profilul complex al acoperișului creează o structură de sprijin stabilă. O parte a acoperișului este vitrată, astfel ca să fie permisă iluminarea suplimentară a spațiului interior. Sistemul de scurgere va permite reutilizarea apei colectate în scopuri tehnice.

Locația Terminalului oferă posibilități de conectare la infrastructura rutieră existentă. În același timp, sunt prevăzute intrări separate pentru terminalele vechi și noi. Atât în timpul procesului de construcție, cât și după darea în exploatare a noului Terminal, funcționalitatea vechiului Terminal nu va fi afectată.

Noul proiect prevede și construcția unei parcări imense de mașini, care va acoperi pe deplin necesitățile călătorilor. Aspectul vizual al viitorului Terminal și funcționalitatea acestui vin să completeze designul unic și modern al Aeroportului Internațional Chișinău.

Conceptul Noului terminal al Aeroportului Chișinău a fost elaborat de către S.C. ARHISTRAT DECO SRL,Vasile Stratu – autor al proiectului, Echipa ARHISTRAT DECO : A.S.P. Stratu Vasile Arhitect Cojocaru Nicoleta Arhitect Lemne Elena după tema de proiectare Avia-Invest, în colaborare cu SC AF ARCHITECTS SRL, reprezentată de arhitectul Vladimir Pînzaru.

AIC este membru al Consiliului Internațional al Aeroporturilor, al Asociației „Aeroport” a Aviației Civile a țărilor CSI, precum și al L’association des Aeroports de Langue Francaise Associes a l’Aeroports Council International.

Categorie: NOUTĂȚI AEROPORTUL CHIȘINĂU | Vizualizări: 516 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar