13:56
Din Egipt vor fi evacuați de urgență 180 de cetățeni ai Moldovei

180 de cetățeni ai Moldovei, inclusiv 36 de copii, vor fi scoși de urgență din orașul egiptean Sharm el-Sheikh luni, 16 martie.

Decizia privind alocarea unui avion special a fost luată de biroul moldovenesc al unuia dintre operatorii internaționali de turism.

Anterior, cetățenii noștri au zburat în Egipt cu cursa Chișinău – Sharm-el-Sheikh. Dacă nu vor fi aduși în Moldova în regim de urgență pînă la închiderea comunicațiilor aeriene, atunci ei riscă să rămînă într-o țară străină în voia sorții. Pentru a nu admite acest lucru, conducerea unuia dintre operatorii internaționali care activează în Moldova a hotărît alocarea de mijloace financiare pentru evacuarea de urgență a cetățenilor. 

Totodată, este vorba despre aducerea atît a clienților acestei companii, cît și a altor cetățeni ai Moldovei, care în prezent se află în Egipt.

"Astăzi, în Egipt se află și concetățeni de-ai noștri, care au zburat în această țară din Odessa și Kiev. Noi adunăm de la operatorii de turism din țara vecină toate informațiile despre locul aflării lor, pentru a-i aduce în Moldova, pentru că Ucraina și-a închis deja granițele, iar turiștii nu vor putea reveni în regim de retur. Probabil că va trebui să trimitem nu doar un avion, ci două. Un acord verbal cu compania aeriană deja există", a subliniat conducătorul acestui operator internațional de turism din Moldova, Victor Petrov.

El a mai spus că în prezent au loc negocieri și colaborări active cu structurile egiptene, pentru a fi acordată asistență de urgență privind informarea cetățenilor moldoveni și formarea unui grup pentru a fi transferați în Moldova.

"Problema compensării cheltuielilor clienților noștri se află în stadiul de discuție. Cheltuielile pentru zbor ni le asumăm integral", a menționat Victor Petrov.

Anterior, Guvernul Republicii Moldova a decis limitarea comunicării aeriene cu toate țările lumii. Decizia a fost luată pentru a preveni răspîndirea infecției cu coronavirus în țară. Serviciile aeriene se vor opri începînd cu 17 martie, ora 00.00. Din același moment, se suspendă trecerea frontierei terestre de către cetățenii străini, cu excepția angajaților misiunilor diplomatice și a celor care au permis de ședere în Moldova. Restricția va fi valabilă pînă la 31 martie, cu posibilitatea prelungirii în funcție de situație.

 

Categorie: NOUTĂȚI | Vizualizări: 408 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar