02:45
Graficul curselor aeriene pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova pentru perioada 6-19 aprilie

Autoritatea Aeronautică Civilă aduce la cunoștință că, prin Dispoziția nr. 11 a Comisiei pentru Situații Excepționale din 2.04.2020, a fost aprobat graficul curselor aeriene pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova cu următoarele destinații:

Pentru 06-12 aprilie 2020

Frankfurt – Chișinău

Lisabona – Chișinău

Madrid – Chișinău

Bruxelles – Chișinău

Varșovia – Chișinău

Dublin – Chișinău

Londra – Chișinău

Pentru 13-19 aprilie 2020

Amsterdam – Chișinău

Veneția – Chișinău

Paris – Chișinău

Berlin – Chișinău

Roma – Chișinău

Londra – Chișinău

Praga - Chișinău

Menționăm că acesta este graficul general al curselor charter aprobate. Detalii despre zbor (zi, ora, cost bilet etc.) vor fi plasate pe paginile operatorilor aerieni.

AIRMOLDOVA: https://www.airmoldova.md/news-records-ro/in-atentia-cetatenilor-republicii-moldova-aflati-la-londra-paris/?fbclid=IwAR15qryO3UVxO3vBif1TK27at4yMLXpLtecIdpc1D5caP95Hx5YRpHhVfCY

FLY ONE: https://flyone.eu/ro/About-FLYONE/News/2020/03/27/Cursa-charter-Chi%C8%99in%C4%83u---Verona---Chi%C8%99in%C4%83u?fbclid=IwAR0e27Nb_8SHmPih3q0xHIcLm6lbREvmbupInTjh79G_374u9C5NC3XuTuk

Conform procedurii stabilite de către Comisia Situații Excepționale în Dispoziția 10 din 31.03.2020, de bilete pentru cursele menționate vor beneficia cetățenii Republicii Moldova care s-au înscris în listele de așteptare ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare prin completarea chestionarelor puse la dispoziția solicitanților începând cu 29.03.2020. Prioritate la includerea pe listele de pasageri vor avea cetățenii din următoarele categorii: studenții, persoanele aflate la tratament medical, cetățeni aflați în dificultate.

Cetățenii selectați în baza criteriilor sus-menționate vor fi contactați personal pentru a primi detalii privind modalitatea de achiziționare a biletelor de călătorie.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova reiterează că, începând cu 29.03.2020, cetățenii pot să se înscrie pe listele de așteptare pentru cursele aeriene de repatriere accesând link-ul corespunzător pentru fiecare stat de mai jos:

· Belgia

· Cehia

· Franta

· Germania (Berlin)

· Germania (Frankfurt)

· Irlanda

· Italia (Milano)

· Italia (Roma)

· Marea Britanie

· Olanda

· Polonia

· Portugalia

· Spania

IMPORTANT! Dacă sunteţi blocat într-o ţară unde Republica Moldova nu are Ambasadă/Consulat sau vă aflați într-o regiune unde nu sunt planificate zboruri în timpul apropiat, Vă sugerăm să contactaţi cea mai apropiată misiune diplomatică pentru a obţine asistenţa consulară necesară şi să urmariti lista curselor charter aprobate.

Lista misiunilor diplomatice cu datele de contact ale acestora o găsiţi aici: mfa.gov.md/sites/default/files/tabel.pdf

Autoritatea Aeronautică Civilă atenționează despre posibile escrocherii în vederea efectuării unor curse charter și îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să fie precauți și să se informeze privind zborurile charter care sunt efectuate în scopul repatrierii cetățenilor Republicii Moldova, din surse oficiale, în special pagina web a Autorității Aeronautice Civile (www.caa.md), a Guvernului (www.gov.md), a Ambasadei sau Consulatului Republicii Moldova din țara respectivă (Lista misiunilor diplomatice poate fi găsită AICI).

Categorie: AACMD | Vizualizări: 369 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar