+373 60 641 777 (CRISTIAN - VIBER & WHATSAPP)
menu
person

00:00
5 destinații low-cost pentru vacanța de Crăciun. Ce restricții de călătorie sunt pentru moldoveni

Crăciunul este tot mai aproape, iar tu încă nu ai ales unde vrei să mergi? Noi îți venim în ajutor și îți prezentăm 5 destinații low-cost pe care ai putea să le alegi. De asemenea pentru fiecare stat sunt prezentate și restricțiile de călătorie.

Predeal, România

În cazul în care ești amator de schi poți alege Predeal, România. Aceasta este destinația preferată atât a locuitorilor din România, dar și a celor din țările vecine, fiind că este foarte accesibilă.

Odată ce ajungi la Predeal ai posibilitatea să vizitezi și Castelul Peleș, Cetatea Râșnov, Castelul Bran, Orașul Vechi Brașov, Biserica Neagră deoarece sunt în apropiere.

Cetățenii Republicii Moldova care au cețățenie română au dreptul de a traversa frontiera și nu vor fi puși în izolare la intrarea în țara vecină.

Zakopane, Polonia

O altă destinație este Zakopane, Polonia, amplasată în Valea dintre Munții Tatra și dealul Gubalowka.

Aceasta este considerată una dintre cele mai accesibile și favorabile destinații de schi din Europa, întrucât majoritatea pârtiilor sunt ideale pentru începători. Aici puteți găsi peste 20 de teleschiuri.

Din păcate intrarea pe teritoriul Poloniei a cetățenilor Republicii Moldova este interzisă, excepții făcând persoanele cu permis de ședere permanentă sau temporară, elevii, studenții, participanții la studii postuniversitare și studii de specialitate și alte forme de educație, precum și doctoranzi care studiază în Polonia, cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene, statelor membre ale Asociației Europene a Liberului Schimb (AELS) - părți la acordul privind Spațiul Economic European sau Confederația Elvețiană, precum și soții și copiii acestora. Pentru ceilalți este impus regimul autoizolare obligatorie.

Cervini, Italia

Dacă dorești să ajungi în Alpi, atunci una dintre cele mai cunoscute zone este Cervini, Italia. Aceasta este cea mai reușită stațiune din Italia.

Aici zăpada este garantată din noiembrie până la începutul lunii mai, cea mai înaltă stație de teleschi fiind la 3480 m altitudine.

În Italia de asemene este declarată stare de urgență, iar intrarea persoanelor  care au vizitat sau tranzitat teritoriul unui șir de state, inclusiv și Republica Moldova, în ultimele 14 zile este interzisă, excepție făcând persoanele cu motive de muncă, sănătate, studiu, întoarcerea la domiciliu, intrarea pe teritoriul național de către cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene, ale statelor parte a Acordului Schengen sau cazurile de necesitate urgentă.

Numberg, Germania

În Numberg, Germania ai posibilitate de a schia, dar și de a vizita faimosul târg de Crăciun cunoscut în întreaga Europă.

Călătoria cetățenilor Republicii Moldova în Republica Federală Germania este restricționată, excepție fiind persoanele care au un permis de ședere, contract de muncă, studii sau cele care doresc reuniune familială.

Viena, Austria

O altă destinație perfectă este Viena, Austria. Considerat ca cel mai frumos oraș din lume îți poate oferi o vacanță de neuitat. Ceva deosebit pentru tine va fi să observi că în centrul orașului este amenajat un patinoar de peste 6000 m

În apropierea orașului există mai multe stațiuni de schi.

Cetățenii din Republica Moldova, pot intra în Austria cu condiția ca dispun de o viză de tip D eliberată de Austria, un permis de ședere sau documentației necesare solicitării dreptului de ședere în conformitate cu Legea poliției pentru străini, Legea privind regimul străinilor sau Legea privind azilul din 2005.

SURSA - BANI.MD

Pentru mai multe detalii despre restricțiile impuse de autoritățile fiecărui stat în parte îți recomandăm să accesezi site-ul Ministerului Afacerilor Externe. Link AICI.

Categorie: NOUTĂȚI | Vizualizări: 500 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar