+373 60 641 777 (CRISTIAN - VIBER & WHATSAPP)
menu
person

15:50
A fost aprobat fondul de solidaritate în cadrul EUROCONTROL

În data de 24 noiembrie 2022, la Bruxelles a avut loc ședința semestrială a Consiliului Provizoriu și a Comisiei Permanente din cadrul EUROCONTROL.


În cadrul ședinței Statele membre Eurocontrol au aprobat un sir de decizii prioritare precum: bugetul agenției pentru 2023, sistemul de tarife de rută și cel mai important pentru Republica Moldova a fost adoptarea fondului de solidaritate voluntară care prevede susținerea financiară nerambursabilă pentru domeniul de management al traficului aerian din Ucraina și Republica Moldova, din care pentru țara noastră cu o valoare maximă de 3 mln. de euro.
Acest fond va fi utilizat pentru a acoperi costurile de personal și de formare, precum și orice alte cheltuieli necesare pentru a asigura pregătirea operațională și continuitatea proceselor în cadrul furnizorului de servicii de navigație aeriană.
Reprezentanţii ţărilor membre a EUROCONTROL şi-au exprimat îngrijorarea in contextul războiului din Ucraina și repercursiunile negative care vizează direct aviația civilă din Moldova, Ucraina, Polonia și țările baltice, exprimându-și  spriginul în favoarea Ucrainei și Republica Moldova în identificarea soluţiilor viabile care vor contribui la păstrarea serviciilor de navigație aeriană la un nivel corespunzător de siguranţă.

Categorie: NOUTĂȚI AUTORITATEA AERONAUTICĂ | Vizualizări: 203 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar