+373 60 641 777 (CRISTIAN - VIBER & WHATSAPP)
menu
person

19:31
În atenția pasagerilor care zboară în Rusia

Autoritățile din aviația rusă au interzis pasagerilor transportul lichidelor în bagajul de cabina, chiar dacă recipientele au sub 100 ml. Regula nu se aplică lichidelor cumpărate din duty-free.

Noua reglementare survine înaintea Olimpiadei de la Sochi, fiind impusă si de atentatele sinucigașe cu bombă din decembrie, de la Volgograd (oraș aflat la 700 km depărtare de Sochi), în care au murit 34 de persoane. Totuși, nu toate aeroporturile din Rusia par să o aplice concertat. Într-o declarație postată pe site-ul aeroportului Sheremetyevo, oficialii au spus că toate lichidele din bagajul de cabina vor trebui puse în bagajul de cală. Cei de la Vnukovo au spus că permit medicamentele lichide la bordul avioanelor, dar doar dacă acestea sunt însoțite de parafa unui medic. 



Aeroporturile din Sochi, Pulkovo (St. Petersburg) și Domodedovo (Moscova) vor accepta sticluțele cu lichid sub sau egale cu 100 ml. Măsurile de securitate înăsprite vor dura până pe 21 martie, după terminarea Jocurilor Olimpice care încep pe 7 februarie. Dacă aveți zboruri către / dinspre sau în interiorul Rusiei, sfatul nostru este să verificați în prealabil site-ul aeroportului de plecare / sosire pentru a nu avea surprize la fața locului!

UPDATE: Potrivit unui ordin ministerial, "medicamentele si alimentele pentru sugari, in cantitatile necesare, vor fi permise in bagajele de mana, la bord, pe parcursul zborului".

 

Vizualizări: 690 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar