+373 60 641 777 (CRISTIAN - VIBER & WHATSAPP)
menu
person

15:00
Înregistrarea la avion. Cum să treceţi verificarea la aeroport

Procedura de îmbarcare la ruta aeriană presupune ceva mai mult timp comparativ cu același proces petrecut la autogară sau gara de trenuri. Acest lucru se datorează faptului că în timpul înregistrării pasagerii îşi predau bagajele iar lucrurile personale sunt supuse verificării.

Pentru a nu întârzia la ruta aeriană şi pentru a reuşi să vă înregistraţi la timp dvs. şi cei dragi, vă rugăm să urmaţi câteva reguli simple.

Timpul de înregistrare

Încercaţi să ajungeţi la aeroport mai devreme: în acest caz veţi avea suficient timp, pentru a efectua toate formalitățile de înregistrare. Fiecare companie aeriană își stabilește propriul cadru de timp pentru înregistrarea pasagerilor.

Astfel, de exemplu, înregistrarea pentru un zbor începe la aeroportul Chișinău, cu 2 ore înainte de decolare. Înregistrarea la avion se termină, de regulă, cu 40 minute înainte de ora specificată în bilet.

Ce trebuie să faceţi în aeroport?

Este nevoie să aveţi la dvs. un document, care să confirme identitatea dvs. şi biletul. Dacă călătoriţi cu copiii, atunci la ghişeul înregistrării, de asemenea, trebuie să prezentaţi certificatul de naștere al fiecărui copil.

Pasagerii care călătoresc în companie sau cu familia pot prezenta toate documentele împreună – astfel veţi obţine locurile alăturate.
Sosind la aeroport, examinaţi afișajul electronic, care indică numărul rutelor, timpul înregistrării la avion şi ghişeurile unde aceasta se desfășoară. Mergeţi la ghişeurile respective şi pregătiţi biletele și documentele. Reţineţi că, pasagerii, care călătoresc cu clasa întâi şi clasa business sunt deserviţi fără rând sau la ghişee speciale.
După verificarea documentelor și biletelor angajatul aeroportului vă va înmâna cartea de îmbarcare, unde veţi găsi scrise numărul locului dvs. în salon şi ieșirea, prin care va avea loc îmbarcarea la avion.

Ce este înregistrarea on-line?

Tehnologiile moderne permit efectuarea înregistrării on-line prin intermediul internetului. O astfel de înregistrare la un avion Air Moldova, de exemplu, începe cu 23 de ore înainte de decolare, și se termină cu o oră înainte de zbor. După o astfel de înregistrare, veţi primi pe telefonul dvs. mobil tichetul de imbarcare.

Dvs. trebuie să tipăriţi acest tichet de îmbarcare – pentru aceasta folosiţi dispozitivele speciale, care se află în faţa liniei pentru verificarea dinaintea zborului (controlul pașapoartelor). Acest tichet trebuie prezentat în momentul predării bagajului, în timpul îmbarcării la bord și însoţitorului de bord la intrarea în avion.

În cazul în care, în afară de de bagajul de mână mai aveţi cu sine și alte bagaje, atunci ar trebui să îl predaţi. Reţineţi că, de obicei, se permite de a avea un bagaj în limita a 23 kg pentru un pasager. Dacă bagajul dvs. cântărește mai mult, atunci trebuie să achitaţi diferenţa de greutate.

Să aveţi un zbor plăcut!

Vizualizări: 690 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar