12:00
FLY ONE a receptionat al 2-lea Airbus și primul de model Airbus A319

Compania FLY ONE și-a mărit flota cu o nouă aeronava din familia Airbus - Airbus A319 care a aterizat în data de 21.10.2017 cu succes pe Aeroportul Internațional Chișinău. 

Noua aeronavă vine să suplinească flota companiei și este prima aeronavă de tip Airbus A319 în proprietatea FLY ONE. Avionul are numărul de înregistrare (ER-00002) și poartă numele - Chișinău! 

Aeronava are vârsta de 15 ani și 9 luni, primul zbor la efectuat pe 05 decembrie 2001, are o capacitate de 144 locuri, propulsia find asigurată de două motoare CFM56-5B6/P, atinge viteza maximă de 890 km/h, cu o autonomie de 6900 km, și poate zbura până la altitudinea maximă de 11900 m. În trecut, aeronava a fost exploatată de 3 operatori aerieni: Mexicana, Avianca și Rotana Jet. Aeronava  Airbus A319 (ER-00002), a fost vopsit în Ostrava, Cehia.

Potrivit reprezentanților FLY ONE, achiziționarea noii aeronave face parte din strategia de dezvoltare a companiei și încheie programul de formare a flotei stabilit pentru anul 2017. A doua aeronavă aflată în proprietate, va permite deschiderea noilor rute, va asigura confortul şi siguranţa sporită a pasagerilor dar și un indice înalt al punctualității care în luna septembrie a fost de 87,6% ( conform rapoartelor OAG ).

Cu noua achiziție, compania FLY ONE se poate mîndri cu cea mai tănără flotă de aeronave din toate companiile aeriene existente în Republica Moldova. Celălalt avion al companiei FLY ONE, este un Airbus A320 cu numarul de inregistrare (ER-00001) (Name Iurie Zidu), a ajuns la Chișinău în luna Mai a acestui an și are o vechime de 9 ani și 3 luni. În trecut, aeronava a fost exploatată de 4 operatori aerieni: TACA International Airlines, Avianca Central America, TransAsia Airways, V Air și FLY ONE. Alte 2 avioane Airbus A320 sunt închiriate de la diferite companii aeriene.

Directorul general al companiei, Mircea Maleca, a declarat că pentru sezonul de iarnă, punctualitatea FLY ONE va depăsi 90%, iar regularitate va fi de 100%!

De menționat că la moment, FLY ONE deține cei mai buni indicatori la capitolul punctualitate dintre toate companiile aeriene locale și a primit certificatul Asociației Internaționale de Transport Aerian (IATA). La moment, FLY ONE deține o cotă parte de 19% din numărul total al pasagerilor deserviți de Aeroportul Internațional Chișinău iar pentru anul 2018, FLY ONE  își propune să majoreze această flotă pînă la 30%. Amintim că FLY ONE a fost lansată în anul 2016. La moment operează zboruri regulate spre 14 destinații și 4 curse charter.

Biletele FLY ONE pot fi cumpărate pe site-ul companiei, www.flyone.md, la reprezentanțele companiei și în Aeroportul Internațional Chișinău.

Pentru mai multe fotografii vizitați pagina de facebook Turcanu Cristian Aviation Photography

Vizualizări: 1066 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 5.0/2
Total comentarii : 0
avatar