+373 60 641 777 (CRISTIAN - VIBER & WHATSAPP)
menu
person

01:33
80% din lucrările de reconstrucție a celei de-a doua piste a Aeroportului Chișinău deja sunt finalizate!

Avia Invest a finalizat cu succes lucrările de reconstrucție la suprafețele de mișcare preconizate pentru anul 2017 la Aeroportul Chișinău. 


Au fost inaugurate și puse în funcțiune alte 2 căi de rulare, o porțiune a peronului extins și un nou segment al noii piste. Lucrările au fost efectuate pe o suprafață de peste 35 mii m2. 
Noile suprafețe ale pistei și bandei de aterizare sunt dotate cu un sistem modern de balizaj luminos, ce corespunde categoriei de manevrare CAT III și se încadrează conform standartelor mondiale. Astfel, în condiţii de vizibilitate foarte redusă aeronavele vor rula în deplină siguranţă. Respectiv, a fost majorată și capacitatea portantă a învelișurilor suprafețelor de mișcare.
Aceasta va permite AIC ca după reconstrucția întregii infrastructuri aeroportuare să deservească diferite tipuri de aeronave.

În urma extinderii peronului şi reconstrucţiei celui vechi, aeroportul dispune deja de 27 locuri de parcare pentru aeronave  perfect funcţionale, ceea ce depăşeşte esenţial obligaţiile de reconstrucţie a numărului de parcări prevăzute pentru  prima etapă de modernizare. Noile suprafețe de mișcare ale aerodromului  vor spori semnificativ capacitatea  operațională a Aeroportului Internațional Chișinău
De asemenea, pe ultima sută de metri sunt lucrările de construcție a celui de-al treilea sistem de drenaj, care va permite evacuarea apelor pluviale și va spori durata de exploatare a acestor suprafețe.


Prezent  la eveniment,  Viceprim-ministrul și Ministrul Economiei și InfrastructuriiOctavian Calmîc a subliniat importanța modernizării  Aeroportului Chișinău. “ Dezvoltarea unicului aeroport funcțional din țară este absolut esențială deoarece va genera beneficii multiple pentru economia R. Moldova. Aeroportul Chișinău devine cu siguranță unul dintre cele mai competitive aeroporturi regionale care deține o infrastructură ce corespunde celor mai înalte standarde Europene.”  La inaugurare au mai participat și Directorul Autorității Aeronautice Civile din Republica Moldova – Radu Bezniuc și Managerul de proiecte a concernului german Strabag Grup - Jakub Iurga.

“Dacă e să facem o retrospectivă scurtă a anului 2017, atunci îl putem caracteriza ca fiind unul cu performanțe și productivitate înaltă. Am executat un volum mare de lucrări, cu un grad mult mai mare de complexitate. Astfel, peste 145 mii m2 din suprafața aerodromului au fost recunstruiți integral în conformitate cu proiectele realizate în cele mai mari aeroporturi Europene”, a declarat Directorul General Avia Invest  Petru Jardan.   
  Totodată, cu ocazia acestui eveniment Ministrul Economiei a făcut și inspecția echipamentelor și utilajelor speciale multifuncționale de intervenție care sunt deja pregătite pentru activitățile specifice pe timp de iarnă.

Vizualizări: 823 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar