+373 60 641 777 (CRISTIAN - VIBER & WHATSAPP)
menu
person

22:33
Industria aeronautică trece la programul operațional de vară 2018: noul sezon aduce un număr sporit de zboruri și lansări de curse noi

CHIŞINĂU INTERNATIONAL AIRPORT, MOLDOVA TRECE LA PROGRAMUL DE OPERARE AL ZBORURILOR AFERENT SEZONULUI DE VARA 2018

Începând cu data de 26 Martie 2017 pina pe 28 Octombrie 2017, zborurile vor fi operate pe Chişinău International Airport, Moldova conform programului aferent sezonului de vară 2018.  Noul program de vară aduce o creștere atât a frecvențelor de operare pentru anumite destinații, cât și a rețelei de rute.

Astfel, în acest sezon va fi operat avea un număr record de zboruri spre și dinspre Moscova – până la 77 zboruri pe săptămână, efectuate de 6 operatori aerieni: AirMoldova, FLY ONE, S7 Airlines, AEROFLOT-Russian Airlines, Ural Airlines, Globus Airlines. La fel, va crește considerabil numărul zborurilor spre București – de la 19 până la 30 pe săptămână, dintre care 26 de curse vor fi operate de compania românească TAROM și 4 de către operatorul national AirMoldova. Destinația Istanbul va fi operată de Turkish Airlines și AirMoldova in codeshare cu un număr total de 21 frevcențe pe săptămână.

Spre Sankt Petersburg se vor opera 19 curse săptămânale, față de 7 în sezonul de iarnă, cu revenirea pe această destinație a celui de-al doilea operator național FLY ONE, care vine cu 6 zboruri săptămânale. Destinația Kiev va fi operată, cel mai probabil după luna iulie 2018, cu doua frecvente pe saptamana, de operatorul national din Ucraina (Ukraine international Airlines), urmare a liberalizării pieței cu Ucraina, fiind semnat Acordul privind serviciile de transport aerian dintre Guvernele Moldovei și Ucrainei.

Pentru cursa Viena este mărită frecvenţa zborurilor de către Austrian Airlines, care va opera până la 11 curse săptămânal, iar AirMoldova - 2. Și pe direcția spre Londra se vor înregistra o majorare a frecvenței de la 9 la 11 zboruri pe săptămână, operate de AirMoldova și Wizz Air. La fel, va creşte până la 9 pe săptămână frecvenţa zborurilor pentru cursele regulate spre Varşovia, operate de compania nationala a Poloniei LOT-Polish Airlines.
Câte 9 curse săptămânale vor fi spre Paris operate de: (AirMoldova și FLY ONE) spre Verona, Roma, Bologna și Dublin – câte 8 curse săptămânale.
Totodată, în sezonul de vară spre Antalya se vor efectua până la 32 de curse săptămânale, operate de patru companii aeriene 2 companii nationale si doua companii straine: AirMoldova, FLY ONE, Turkish Airlines și AtlasGlobal Airlines.

Noutatea sezonului este dezvoltarea destinației Tel Aviv, urmare a semnării Acordului interguvernamental cu Israelul. Datorită acestui fapt, operatorul național AirMoldova va lansa cursa directa Chisinau-Tel Aviv din 6 mai, cu o frecvență de 2 ori pe săptămână, iar din 4 iunie intrarea pe piata a operatorului din Israel (ARKIA - Israeli Airlines) cu alte 2 frecvențe. Compania TandemAero va mări numărul zborurilor pe destinația Tel Aviv de la un zbor pe saptamana la trei, iar în total din vară vor fi operate 8 zboruri pe săptămână.

Compania lowcost Wizz Air ce in vara lu 2017 a deschis baza la Chisinau, vine cu un nou zbor direct din Chișinău spre Atena din 25 martie – de 2 ori pe săptămână. Iar operatorul din Germania Lufthansa va introduce cursa directa Chișinău – Frankfurt din 25 martie a cite un zbor zilnic. Ca urmare, frecvența zborurilor spre Frankfurt, care mai este operată de AirMoldova, se va dubla și va ajunge la 14 zboruri pe saptamana.

Operatorii naționali vin cu lansări de destinații noi din Chișinău spre Ekaterinburg – efectuată inițial de 2 ori pe săptămână de AirMoldova, cu creșterea până la 4 zboruri din iunie, Birmingham din din 2 iunie un zbor pe saptamana si Voronej din 4 iunie – a cite 2 zboruri pe săptămână (zboruri operate de FLY ONE). 

Companiile aeriene îşi rezervă dreptul de a aduce modificări programului de zbor. Pentru siguranţa dumneavoastră, vă rugăm să consultaţi paginile web ale companiilor aeriene şi să verificaţi periodic orarul zborurilor pe pagina aeroportului: www.airport.md / Facebook: www.facebook.com/ChisinauInternationalAirport 

 

Paginile noastre oficiale: www.mld-spotters.ucoz.com / Facebook: www.facebook.com/MoldavianSpotters / Instagramwww.instagram.com/moldavianspotters001

Vizualizări: 970 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar