22:59
Mai puține zboruri pentru cursa Moscova - Chișinău

Două companii aeriene rusești au tăiat din numărul de zboruri pentru cursa Moscova-Chișinău si retur pentru perioada rece a anului 2018-2019. Este vorba de companiile S7 Airlines și AEROFLOT-Russian Airlines, transmite Travel.ru Astfel, S7 Airlines nu va mai face cursa Moscova-Chișinău începînd cu 16 octombrie 2018. Deocamdată nu a fost anunțat dacă această companie își va relua zborurile din primăvara sau vara viitoare. Pasagerii care și-au procurat deja bilete pentru zilele de după 16 octombrie vor fi direcționați către AirMoldova. Operatorul rusesc își vinde deja biletele pentru compania moldovenească.

În schimb, la dispoziția pasagerilor pe cursă rămîn aeronavele companiei AEROFLOT-Russian Airlines, însă cu un grafic modificat. În perioada 28 octombrie 2018 - 30 martie 2019, avionul va circula doar două zile în săptămînă. De la Moscova aeronava va porni în zilele de miercuri și luni, la ora 22.20, iar de la Chișinău spre capitala Rusiei în zilele de joi și sîmbătă la ora 1.40. Totodată, compania anunță că începînd cu 31 martie a anului viitor, cursa Moscova-Chișinău va reveni la regimul de vară, în care aeronava circulă de două ori în zi. Pasagerii care au deja bilete pentru perioada 28 octombrie -30 martie au două soluții: (să-și primească suma pentru bilet înapoi sau să-și transfere zborul în una din cele două zile pe care le are în grafic Aeroflot). Totuși, dacă își aleg a doua variantă, aceștia trebuie să fie atenți și rapizi, întrucît numărul de locuri disponibile pentru această cursă sînt limitate. 

Potrivit portalului rus, cauza pentru care au fost anulate zborurile ar fi interdicția Ucrainei pentru companiile aeriene ruse de a-i traversa spațiul aerian. În așa mod, avioanele S7 Airlines și Aeroflot parcurg distanța pînă la Chișinău în mai bine de trei ore. Astfel, companiile rusești fac cu greu față concurenței, întrucît operatorii din țara noastră, Air Moldova și FLY ONE parcurg distanța, în nici două ore, folosind spațiul aerian al Ucrainei. În aceste condiții, companiile rusești au cheltuieli considerabile pentru combustibil, echipaj și deservire tehnică.
 

Daca vor aparea modificari va vom tine la curent!

Vizualizări: 513 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar