+373 60 641 777 (CRISTIAN - VIBER & WHATSAPP)
menu
person

14:29
7 statiuni de ski Italia pentru iubitorii sporturilor de iarna

Daca preturile scazute, mancarea delicioasa sau ambianta exceptionala sunt criteriile dupa care va alegeti vacanta la ski de anul acesta, atunci recomandarea noastra este sa alegeti statiunile de ski din Italia.

Ce veti gasi aici? DISTRACTIE SI RELAXARE!

Daca rivalele din Franta, Elvetia sau Austria pun un mare accent pe calitatile tehnice sportive, statiunile de ski din Italia pun accent pe  distractie si relaxare. Ce rezulta? O minunata stare de buna dispozitie ce ii defineste cel mai bine pe italieni. In plus, familiile cu copii sunt binevenite chiar si in cele mai chic hoteluri sau restaurante. 

Italia este cunoscuta pentru o serie statiuni de ski gigant si, fara indoiala, Dalomiti ramane punctul central al preferintelor montane alpine, fiind inclus si in Patrimoniul Mondial UNESCO.

La fel ca si restul statiunilor de ski din Europa, Italia s-a bucurat de un record al zapezilor in timpul sezonului 2017-2018, la nivelul ultimilor 40 de ani. Totusi, chiar si atunci cand zapada naturala intarzie sa cada in cantitatile dorite, statiunile de ski italiene reusesc sa mentina in cele mai bune conditii partiile de ski.

Haideti sa descoperim impreuna care sunt cele mai bune statiuni de ski din Italia si caror categorii de iubitori ai ski-ului li se adreseaza, totul, in topul nostru de astazi, „Top 7 statiuni de ski Italia

1. Cea mai buna statiune de ski din Italia pentru incepatori: Passo Tonale

Statiunea de ski Passo Tonale este situata la o altitudine de 1.880 m, insa facilitatile de transport pe cablu urca pana la 3.088 de metri altitudine. Este una dintre statiunile de ski italiene care sunt sigure de zapada de la sfarsitul lunii octombrie pana la jumatatea lunii iunie, fapt datorat ghetarului Presena, situat la 3000 de m altitudine. Partiile de ski de aici sunt recomandate in principal pentru incepatori si intermediari, insa cum instalatiile pe cablu ajung pana la 3.088 de metri, acestea faciliteaza accesul pe partiile de ski Ponte di Legno si Temù, ideale pentru schiori avansati.

Partiile de ski situate la o altitudine mai mare pot fi accesate prin intermediul telegondolei, ce urca de la Passo Paradiso – situata la 2.585 de metri pana la Passo Presena – situata la 3.000 de metri altitudine. Odata ajunsi aici, aveti la dispozitie o partie ce se incadreaza in categoria rosie de dificultate. Daca totusi nu va incumetati sa o coborati, aveti la dispozitie instalatiile pe cablu, putand astfel beneficia de o impresionanta panorama asupra Alpilor iatalieni.

Pentru incepatori, aveti la dispozitie doua scoli de ski si snowboard: Tonale Presena si Ponte Tonale, ambele cu un standard foarte bun de instruire. Nu uitati insa sa solicitati un instructor vorbitor de limba engleza daca nu cunoasteti limba italiana.

O optiune excelenta de après ski este Hotel La Mirandola, situat chiar deasupra statiunii principale, a carui cladire dateaza din secolul al XII-lea, un detaliu ce va introduce intr-o atmosfera calda, primitoare si relaxanta dupa cate o sesiune de ski pe partie.

2. Cea mai buna statiune de ski din Italia pentru intermediari: Corvara

Plina de viata si primitoare, statiunea de ski Corvara se adreseaza in special familiilor. Impreuna cu statiunea San Cassiano, aflata in imediata vecinatate, beneficiaza de doua mari domenii schiabile adresate schiorilor intermediari. Panorama asupra Muntilor Dalomiti este fantastica, iar la apus linia orizontului ti se infatiseaza in nuante de roz. 

Ca si modalitate de cazare exista mai multe optiuni, insa noi va recomandam Hotelul La Perla, de patru stele, ce ofera mancare tipica italieneasca, delicioasa, dar si servicii pe masura intr-o atmosfera relaxanta. Crama hotelului va indeamna in a incerca noi experiente, de aceasta data oeno-gastronomice.

Tot aici, in Corvara este si Hotelul Posta Zirm, de patru stele, renumit pentru fine cuisine dar si pentru spa-ul sau inspirat de armonia feng shui.

In apropiere veti gasi si statiunea San Cassiano, acolo unde aveti la dispozitie hotelul de cinci stele Rosa Alpina, cu camere cu design personalizat dar si doua restaurante de prima clasa, unul dintre acestea detinator de 3 stele Michelin – Restaurantul St. Hubertus.

Daca sunteti romantici, rezervati-va o seara la Restaurantul Piz Boé Alpine Lounge, situat in cel mai inalt punct unde ajunge telecabina Boè, telecabina ce pleaca din centrul orasului Corvara si care ofera vederi impresionante chiar si pe timp de noapte.

3. Cea mai buna statiune de ski din Italia pentru experimentati: Alagna

Statiunea de ski Alagna isi pastreaza farmecul din vremuri stravechi, completat astazi prin bisericile sale din piatra sau lemn. Situata la doar 1.212 metri altitudine, statiunea ofera facilitati pentru ascensiune pana la 3.275 de metri. 

 Dincolo de pistele sale special amenajate, zonele inaltimilor ofera provocari dure chiar si pentru cei experimentati. Concureaza fara indoiala cu partiile din Chamonix, Franta. Ceea ce va putem spune este ca aici nu este loc pentru incepatori si, daca sunteti abia la inceput in ceea ce priveste arta schiatului, va recomandam sa evitati partiile din Alagna. Daca sunteti experimentati, pasionati de ski si dependenti de adrenalina, Alagna este locul ideal in iarna aceasta!

Desi statiunea Alagna ofera doar 15 km de partii, aceasta este perfect interconectata cu statiuniile dinGressoney si Champoluc, prin punctul de trecere Monterosa Ski, ceea ce va pune la dispozitie nu mai putin de 200 de km de partii cu dificultati diferite. 

Unde va cazati? Daca apreciati confortul dar si atmosfera traditionala tipic italineasca, va recomandamCasa Zimmer Prati, o casa frumos restaurata, situata intr-o locatie excelenta, in imediata vecinatate a instalatiei pe cablu principale. Veti gasi aici, ospitalitate si delicioase preparate tipice italiene. 

4. Cea mai buna statiune de ski din Italia pentru calitatea zapezii: Cervinia

Statiunea de ski Cervinia este o statiune de altitudine, cu piste largi si cobarari lungi. Ofera cele mai bune conditii de ski chiar si in anii cei mai secetosi, zapada naturala fiind garantata din decembrie pana la sfarsitul lunii aprilie. In plus, puteti urca din Cervinia cu telescaunul la Planteau Rosà, situat la 3500 de metri altitudine, acolo unde veti gasi cel mai inalt parc din Europa destinat iubitorilor de sporturi de iarnasi unde se antreneaza cei mai buni schiori ai Italiei. Datorita altitudinii ridicate, statiunea de ski Cervinia permite cele mai bune conditii pentru practicarea sporturilor de iarna chiar si in lunile de primavara.

De aceea, sa nu va mire daca veti da pe partie de Chiara Costazza, Alberto Schiepatti sau Alexander Ploner, la antrenamente, asa cum odata aici puteati sa il intalniti pe faimosul Alberto Tomba, unul dintre cei mai buni schiori pe care Italia i-a avut vreodata.

5. Cea mai romantica si plina de farmec statiune de ski din Italia: Cortina d’Ampezzo

Statiunea de ski Cortina d’Ampezzo este situata in inima Muntilor Dalomiti, la 1.211 m altitudine. Aici timpul parca sta in loc, indemnandu-te la contemplare, la regasire, la mediatie asupra propriului tau eu. Farmecul cladirilor de secol al XIX-lea dar si intreaga priveliste asupra statiunii o clasifica in topul celor mai apreciate si mai pline de romantism  statiuni de ski din Italia.

Chiar daca de-a lungul secolelor aceasta a fost ocupata pe rand de Franta, Austria, Germania si chiar de catre americani, populatia a reusit sa-si mentina propria identitate. In timp ce locuitorii statiunilor vecine vorbesc in primul rand limba italiana sau germana, nativii cortinezi se agata cu inversunare de vechea lor limba, care se mai vorbeste si astazi printre localnici.

Statiunea de ski Cortina d’Ampezzo are nu mai putin de 115 km de trasee marcate, ideale pentru intermediari si experti, perfect interconectate. In plus, exista un autobuz gratuit care va conduce spre Passo Falzarego, de unde puteti lua telecabina pentru a putea ajunge in varful Lagazuoi, situat la 2.788 de metri.

Cortina d’Ampezzo se clasifica odinioara cu succes in top 5 cele mai bune statiuni de ski din lume, acest fapt datorandu-se si Jocurilor Olimpice de Iarna care s-au desfasurat aici in anul 1956 si care au adus Italiei faima pe care si-o dorea in materie de sporturi de iarna.

De atunci si pana astazi, statiunea a beneficiat de noi si noi investitii, concentrate pe oferirea de experiente noi pentru turistii ce o aleg. Printre cele mai interesante atractii se numara si camera stelelor dinRefugiul Col Gallina din Passo Falzarego. Aceasta este de fapt un dormitor independent, amenajat cu un tavan de sticla, tocmai pentru a avea senzatia ca te afli sub cerul liber. Este o experienta pe care foarte multi turisti aleg sa o traiasca si pe care v-o recomandam si voua!

6. Cea mai buna statiune de ski din Italia pentru petreceri: Sauze d’Oulx

Preferata de turisti atat vara cat si iarna, statiunea de ski Sauze d’Oulx este situata la 1509 metri altitudine si face parte din impresionantul domeniu schiabil Via Lattea, cu nu mai putin de 400 de km de partii de ski si peste 72 de instalatii pe cablu, cel mai inalt punct ajungand pana la altitudinea de 2.825 de metri.

Numita si ”balconul Alpilor”, datorita pozitiei sale uimitoare, cu vederi impresionante asupra Vaii Susa,statiunea de ski Sauze d’Oulx isi pastreaza tipicul italienesc de odinioara atat prin constructiile din secolul XVI cat si prin frumusetea sa naturala. Se spune ca soarele straluceste mai frumos in Sauze, dar asta nu puteti spune si voi decat daca ajungeti acolo…

De ce este statiunea Sauze d’Oulx recomandata pentru petreceri?

Ei bine, aici au loc o serie de evenimente de-a lungul anului, incluzand festivaluri de muzica, evenimente de ski sau curse internationale precum ”Iron Bike” sau ”Supereduro MTB”. In plus, o serie de cafenele, baruri sau pub-uri va stau la dispozitie pentru a putea petrece in voie. Credeti-ne pe cuvant, italienii stiu sa se distreze si fac chiar si din cel mai mic eveniment un motiv de petrecere. Un alt motiv pentru a alege statiunea de ski Sauze d’Oulx este acela ca aici veti gasi preturi prietenoase, la aproape o treime fata de statiunile franceze de renume precum Courchevel si Val d’Isère.

7. Cea mai buna statiune de ski din punct de vedere al raportului pret-calitate: Madesimo

Statiunea de ski Madesimo este situata deasupra lacului Como, la o plimbare de numai 2 ore de binecunoscutul oras Milano sau de Bergamo. Este una dintre statiunile indragite in special de italieni, datorita pantelor de inalta calitate si preturilor realiste practicate aici.

Desi statiunea de ski Madesimo nu este foarte mare, aveti la dispozitie o varietate de partii, gata sa le incercati. Daca ar fi sa o categorism, statiunea de ski Madesimo este recomandata iubitorilor de sporturi de iarna cu un grad de dificultate mediu, insa iubitorii de adrenalina vor gasi aici provocari si pentru ei. Una dintre aceste provocari este si Canalone, cu o coborare de 1000 de metri pe verticala. 

Madesimo este preferata de turisti ca si destinatie de weekend, atunci cand gradul de ocupare este de 100%, in sezon; acest fapt se datoreaza apropierii sale de Milano si Bergamo, insa in perioadele de extrasezon este preferata de turistii straini in special in timpul saptamanii.

Statiunea va pune la dispozitie o gama variata de restaurante, pizzerii, baruri sau cafenele. Nu va asteptati la preturi exorbitante, veti plati o treime in raport cu statiunile de ski franceze. Daca va doriti sa petreceti o seara speciala, va recomandam Restaurantul Dogana Vegia, situat la 25 de minute de mers pe jos de centrul statiunii. Restaurantul este decorat cu obiecte de antichitate, iar atmosfera, mancarea delicioasa, cat si vinul casei, va crea ambientul perfect pentru o cina pe cinste.

Acesta a fost topul nostru de astazi, ”Top 7 statiuni de ski Italia”. Speram ca v-a placut articolul nostru, pentru toti aceia dintre voi care isi planuiesc o vacanta de iarna la ski in Italia.

Pana data viitoare, zbor lin, oriunde va poarta gandul sau companiile aeriene!

Vizualizări: 577 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar