+373 60 641 777 (CRISTIAN - VIBER & WHATSAPP)
menu
person

21:54
PARMA: Orașul de poveste care merită să fie vizitat

Vă propunem o călătorie prin Parma, oraș situat în regiunea Emilia – Romagna,  la jumătatea distanței dintre Bologna și Milano. Cunoscut în întreaga lume drept capitală a Food Valley, datorită delicioaselor produse alimentare care își au originea pe aceste locuri, acest orășel cochet cu aer artistocratic e ca un scrin plin de comori care abia așteaptă să fie descoperite. 

Mandria locului sunt cladirile din jurul Piazza del Duomo, un ansamblu perfect, dominat de Domul din secolul al 11-lea si gratiosul campanile.

1. Domul din Parma

O capodopera in stil romanesc, catedrala este renumita pentru frescele "Adormirea Maicii Domnului" din cupola principala, lucrare apartinand lui Correggio, maestrul, alaturi de parmigianino, al Scolii de pictura din Parma.

2. Palazzo della Pilotta

Un edificiu colosal, din caramida, construit pentru Farnese, o puternica familie romano-catolica, care i-a urmat dinastiilor Visconti si Sforza in calitate de conducatori ai Parmei intre anii 1545 si 1731. Astazi este impartita in 3 obiective distincte: Museo Archeologico Nazionale, Teatro Farnese si Pinacoteca Nazionale.

3. Museo Archeologico Nazionale

Ocupa mare parte din etajul intai si etajele inferioare, cele aproximativ 15 incaperi adapostesc o varietate larga de exponate din perioada preistorica, greaca, etrusca, egipteana si romana.

4. Teatro Farnese

Cel mai atractiv este Teatro Farnese, cu o scena cu o lacratura deosebita in lemn, cu stucaturi si o sala asemanatoare Teatrului Olimpico al lui Palladio, din Vicenza.

5. Galleria Nazionale

Sau galeria de arta, din Piazza Pilotta, isi prezinta miile de lucrari in saloane imense, aerisite, multe dintre ele dotate cu moderne cai de evacuare si diverse alte tehnologii de ultima ora. Evident ca lucrarile artistilor locali ocupa scena principala, reprenzentativi fiind Parmigianino so Correggio. "Madonna della Scodella" a lui Correggio este una dintre capodoperele galeriei. desi tine aproape si "La Scapiliata" a lui Leonardo da Vinci.

6. Parco Ducale

Daca esti coplesit de atatea muzee sau obosit de plimbarea prin Parco Ducale, opreste-te sa te odihnesti la Farnese, un fel de resedinta de vara, pe malul celalalt al raului, vizavi de Palazzo della Pilotta. langa coltul sudic este Casa Toscanini, locul de nastere a dirijorului Arturo Toscanini. Casa are si un mic muzeu (inchis lunea si duminica dimineata).

7. Și cum pe durata vizitei voastre trebuie neapărat să gustați specialitățile locale, vă puteți opri în numeroasele magazine de gastronomie din Via Farini sau Via Garibaldi.

Puteți intra în una dintre trattoriile care gătesc specialitățile locale parmigiane (Trattoria del Tribunale – Vicolo Politi 5, Trattoria Corrieri -Str.Conservatorio, Trattoria Salumeria Rosi- Via Farini 25). Dacă vreți să beți o cafea bună și să mâncați un desert rafinat, vă puteți opri în Pasticceria Provinciali – Via Cavour 23 B sau în Pasticceria Le Delizie – Via Farini 19. Pentru o pizza bună puteți să vă opriți în Ristorante-Pizzeria La Duchessa din Piazza Garibaldi sau puteți merge la Pizzeria Orfeo din Via Giosuè Carducci 5.

7.1. Torta fritta, Prosciutto di Parma, Lambrusco

7.2. Via Farini

7.3. 

7.4. Străduță din centrul vechi

7.5. Via Repubblica

Am enumerat în acest articol doar câteva dintre obiectivele care se pot vedea într-o vizită de o zi la Parma. Dacă ajungeți în acest oraș, vă așteptăm cu impresiile voastre despe ceea ce v-a plăcut sau v-a surprins mai mult.

Ne oprim aici din calatoria virtuala prin PARMA si speram ca v-au placut obiectivele turistice pe care vi le-am prezentat; tot ceea ce va ramane este sa le vedeti pe viu, intr-un city break sau sejur. Daca va decideti, stiti ce aveti de facut …

Pana data viitoare, zbor lin oriunde va poarta gandul sau vacantele!!!

Vizualizări: 796 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar