21:13
RUTE NOI Wizz Air: Din 18 decembrie 2019, Chișinău - Praga, Chișinău - Larnaca și Chișinău - Torino

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est și unul dintre transportatorii cu cea mai rapidă creștere din Europa, a deschis și ultimele trei rute din 2019 cu plecare din Chișinău spre: PRAGA, LARNACA și TORINO.

Zborul spre PRAGA s-a deschis la data de 18 decembrie 2019 orarul de zbor va fi urmatorul (ore locale): 

W6 6923 Chisinau (KIV) 18:35 – Praga (PRG) 19:35 / A320 / joi și duminică
W6 6924 Praga (PRG) 20:05 – Chisinau (KIV) 23:00 / A320 / joi și duminică

Astfel Wizz Air devine prima companie aeriana ce face ca conationalii nostri ce se afla in CEHIA sa ajunga mai repede acasa.

 

Capitala Cehiei, PRAGA, denumită şi "Oraşul magic", "Oraşul de aur", sau"Oraşul celor 1000 de turle" este aşezată de-o parte şi de alta a râului Vltava.

Praga este una din cele mai frumoase capitale din Europa, având un amestec arhitectural interesant de stiluri precum cel gotic, baroc, renascentist, arta modernă şi ultramodernă.

Simbolul oraşului este podul de piatră de pe Vltava, denumit şi Podul Carol care datează încă din anul 1357. Hrad-ul este cel mai mare castel medieval din Europa, fiind pe lista Patrimoniului UNESCO, dar şi în Cartea Recordurilor. Castelul, care este înconjurat de grădini şi parcuri, şi datează din anul 880, având mai multe clădiri, muzee, dar şi trei curţi interioare, este reşedinţa preşedintelui ceh.

Din anul 1992, Centrul Istoric al oraşului Praga a fost inclus pe lista UNESCO. Praga te întâmpină cu multe locuri încărcate de istorie, cultură şi religie: Catedrala Sf. Vitus, Capela Sf Cruci, Biserica Sf Nicolae, Palatul Lobkowicz, Vechiul Palat Regal, Primaria şi Ceasul Astronomic, dar şi cu locuri moderne precum: Casa care dansează, Muzeul Jucăriilor, Grădina Zoologica Praga şi Sea World.

Zborul spre LARNACA s-a deschis la data de 20 decembrie 2019 orarul de zbor va fi urmatorul (ore locale):

W6 6921 Chisinau (KIV) 12:45 – Larnaca (LCA) 15:00 / A320 / luni și vineri
W6 6922 Larnaca (LCA) 15:35 – Chisinau (KIV) 18:45 / A320 / luni și vineri

LARNACA, destinaţia în care soarele străluceşte pe durata întregului an, este refugiul ideal în faţa intemperiilor iernii. Aici veţi uita de disconfortul hainelor groase, în timp ce vă veţi bucura de băile de soare şi de savoarea dulce a fructelor, numai bune de mâncat.

ȘI ultima cursă pentru 2019 este TORINO - zborul s-a deschis la data de 21 decembrie 2019 orarul de zbor va fi urmatorul (ore locale):

W6 6919 Chisinau (KIV) 9:00 – Torino (TRN) 10:50 / A320 / marți și sambătă
W6 6920 Torino (TRN) 11:20 – Chisinau (KIV) 15:00 / A320 / marți și sambătă

TORINO oferă vizitatorilor săi un circuit cu o mare valoare istorică și arhitecturală: reședințe ale Casei Savoia, Palatul Regal, reședința oficială a ducilor de Savoia până în 1865. La Torino se află și Palatul Chiablese, Muzeul Regal al armelor, Biblioteca Regală, Palatul Carignano, Villa della Regina, Palatul Valentino și Palatul Madama. Acesta din urmă este adevăratul centru metaforic și geografic al orașului. Anumite părți ale construcției datează din epoca romană. Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul deține giulgiul din Torino, o pânză veche care poartă urmele înrădăcinate ale unui corp uman, despre care se crede că este pânza cu care a fost acoperit Isus în mormântul Său. Muzeul de antichități egiptene ale orașului deține a doua cea mai valoroasă colecție egipteană din lume, după cea din Cairo.

În ceea ce privește părțile exterioare ale orașului, merită vizitate castelele Rivoli, Moncalieri, Venaria, Aglie, Racconigi și Govone. Unele dintre acestea (mai ales Rivoli, cu muzeul său cu același nume) adăpostesc evenimente, expoziții și acțiuni culturale de interes local și nu numai. În 1997, acest complex de monumente istorice a fost declarat patrimoniu UNESCO. Superga Basilica se află pe dealurile din jurul orașului, de unde se văd vârfurile acoperite cu zăpadă din Alpi.

 

Vizualizări: 410 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar