09:00
A doua aeronavă HiSky Moldova va fi un Airbus A319

HiSky anunță un nou contract cu Air Lease Corporation - o companie lideră pe piața leasing-lor avia, cu un portofoliu investitional de peste 22 miliarde USD. Este vorba despre achiziția în regim dry-lease a unei noi aeronave, a doua la număr în flota HiSky. Avionul de model A319-131 a fost asamblat în 2004 - aeronava a făcut parte din flota SOUTH AFRICAN AIRWAYS și urmează să aterizeze la Chișinău în luna septembrie 2020.

„Suntem foarte încântați de oportunitățile pe care ni le oferă buna relație cu Air Lease Corporation și mândri de faptul că atragem investiții de anvergură în Republica Moldova. O nouă aeronavă înseamnă o flotă mai puternică și - respectiv - un număr mai mare de zboruri. Asta înseamnă că, în curând, vom putea anunța lansarea unor curse noi și sunt convins că pasagerii vor primi aceste vești cu mare bucurie”, declară Iulian Scorpan, Director General HiSky.

La rândul lor, cei de la Air Lease Corporation speră că buna relație cu HiSky se va materiali-za în și mai multe astfel de achiziții.

”ALC are plăcerea de a anunța acest nou contract de închiriere cu HiSky Moldova. Ne-a impre-sionat planul de afaceri care stă la baza acestei noi linii aeriene din Moldova și suntem onorați de faptul că anume noi le furnizăm primele aeronave - A319 și A320, astfel încât să își poată lansa compania aeriană în această vară. Așteptăm cu nerăbdare să ne extindem parteneriatul în următorii ani”, afirmă David Beker, Vice President and Head of Aircraft Sales & Trading at Air Lease Corporation.

Amintim că primul contract dintre HiSky și Air Lease Corporation a fost semnat acum două săptămâni și presupune achiziția în regim dry lease a unui avion Airbus A320 asamblat în anul 2010. Aeronava (cu număr de înregistrare MSN 4493), va fi cea mai nouă unitate de transport aerian utilizată de către operatorii din Republica Moldova.

Așadar, HiSky devine operatorul cu cea mai tânără flotă din Moldova, vârsta media a aeronavelor fiind de numai 12,5 ani.

Despre:

HiSky s-a lansat pe piața avia în luna februarie, curent, și pune la dispoziția pasagerilor bilete către șase destinații din Europa – Londra (Marea Britanie), Dublin (Irlanda), Lisabona (Portugalia), Paris (Franța), Bolonia (Italia) și Dusseldorf (Germania). Serviciile HiSky se regăsesc în patru clase de rezervare: basic, classic, premium și premium plus, iar zborurile HiSky vor fi operate începând cu data de 1 iulie.

Air Lease Corporation ( ALC ) este o companie americană de leasing avia care achiziționează aeronave comerciale noi prin comenzi directe de la Boeing, Airbus, Embraer și ATR, apoi le dă chirie companiilor aeriene din întreaga lume. Compania investește în cele mai moderne avioane tehnologice, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, pentru a reduce impactul lor asupra mediului și pentru a moderniza flota mondială în viitor. Air Lease Corporation s-a angajat să opereze cu cele mai înalte standarde de responsabilitate social, de mediu și de conduită etică și crede în afaceri cu companii care au aceleași standarde.

Categorie: NOUTĂȚI HISKY | Vizualizări: 297 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar