15:45
Airbus A320 (ER-AXP) al companiei AIR MOLDOVA își încheie activitatea de zbor

Conform unui comunicat emis de AIR MOLDOVA aeronava AIRBUS A320 (ER-AXP) la data de 26 IANUARIE 2021 și-a încheiat activitatea de zbor efectuând ultimul zbor pe direcția CHIȘINĂU - MOSCOVA (DOMODEDOVO) - CHIȘINĂU.

COMUNICAT AIR MOLDOVA:

Dragii noștri pasageri,

Astăzi vrem să vă împărtășim o veste interesantă și foarte importantă pentru întreaga echipă Air Moldova. Legendarul nostru avion A320 / ER-AXP își îndeplinește ultimul zbor în cadrul companiei noastre.

Astăzi va fi operat zborul final de pasageri 9U171 / 172 Chișinău - Moscova / Domodedovo - Chișinău, care va fi operat de Airbus 320 cu registru de bord ER-AXP.

Un pic de istorie. Avionul A320 / ER-AXP a fost lansat în noiembrie 1997. Air Moldova a început să-l opereze în martie 2009. Pentru livrarea aeronavei în Moldova, a fost efectuat un zbor direct peste Oceanul Atlantic timp de 18 ore de la Halifax, Canada.

Pe o perioadă de aproape 12 ani, ER-AXP a efectuat 16.400 de zboruri regulate și charter, în timp ce timpul total de zbor a fost de 72.200 ore și 33.300 de zboruri.

Legendarul nostru ER-AXP a fost considerat ca singura aeronavă din flota companiei aeriene cu o greutate maximă la decolare de 77 de tone (cea mai mare pentru acest tip de navă).

În întreaga perioadă de funcționare, nu au existat incidente și accidente, fapt de care suntem foarte mândri!

Compania aeriană „Air Moldova” este transportatorul național și liderul incontestabil al aviației civile a Moldovei, care a devenit membru IATA și a primit certificatul IOSA, care este un semn de calitate și recunoașterea acestuia de către comunitatea aeriană mondială drept un transportator aerian sigur, care îndeplinește toate cerințele internaționale de siguranță.

Prioritatea noastră este siguranța și confortul pasagerilor, motiv pentru care foarte curând vom anunța reaprovizionarea flotei noastre cu un nou avion din familia Airbus.

 

 

Categorie: AirMoldova Noutati | Vizualizări: 364 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar