+373 60 641 777 (CRISTIAN - VIBER & WHATSAPP)
menu
person

15:53
Airbus A320 YR-BEE, a treia aeronavă a companiei HiSky

HiSky anunță un nou contract cu Air Lease Corporation - o companie lideră pe piața leasing-lor avia, cu un portofoliu invesțional de peste 22 miliarde USD. Este vorba despre achiziția în regim dry-lease a celei de-a treia aeronavă din flota HiSky. Contractul a fost deja semnat, lucru consemnat și în comunicatul de presă plasat pe site-ul oficial al companiei din SUA, www.airleasecorp.com.

Avionul de model A320 a fost asamblat la data de 10 IULIE 2014 în trecut a făcut parte din flota VISTARA cu reg (VT-TTB), configurația va fi de (Y180 de locuri), propulsia o să fie asigurată de două motoare (2x IAE V2527-A5). La moment aeronava se află la OSTRAVA și a fost vopsită și urmează să fie livrată în aprilie 2021

Suntem încântați să anunțăm livrarea celui de-al treilea avion către HiSky”, a declarat David Beker, Vice President and Head of Aircraft Sales & Trading at Air Lease Corporation. „Echipa noastră este onorată de faptul că echipa HiSky a ales să colaboreze exclusiv cu ALC pentru a-și lansa compania aeriană în acest an deloc ușor pentru industrie aviatică. Noi credem că HiSky are mari perspective de dezvoltare și șansa unui succes de durată”.

„Suntem mulțumiți de progresul operațiunilor noastre și de răspunsul pe care l-am obținut pe piețele noastre de bază. Recent, am lansat vânzările și zborurile de pe baza noastră din Chișinău, Moldova, iar acum suntem la o săptămână distanță de a începe operațiunile de zbor în a doua noastră bază - Cluj, România. Suntem recunoscători companiei Air Lease Corporation, partenerul nostru de încredere, care are soluții și expertiză adecvată pentru a ne susține dezvoltarea”, afirmă comandantul Iulian Scorpan, directorul general al HiSky.

Amintim că HiSky are în flotă alte două aeronave - un Airbus A320 cu 180 de locuri și un Airbus A319 cu 144 de locuri. Vârsta medie a celor trei aeronave HiSky este de 11 ani.

Despre Air Lease Corporation:

Air Lease Corporation ( ALC ) este o companie americană de leasing avia care achiziționează aeronave comerciale noi prin comenzi directe de la Boeing, Airbus, Embraer și ATR, apoi le dă chirie companiilor aeriene din întreaga lume. Compania investește în cele mai moderne avioane tehnologice, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, pentru a reduce impactul lor asupra mediului și pentru a moderniza flota mondială în viitor. Air Lease Corporation s-a angajat să opereze cu cele mai înalte standarde de responsabilitate social, de mediu și de conduită etică și crede în afaceri cu companii care au aceleași standarde.

Despre HiSky:

HiSky a fost certificat ca operator aerian moldovenesc în ianuarie 2021 (numărul AOC MD-025) și ca operator aerian român - în decembrie 2020 (numărul AOC RO-074). În perioada februarie - martie 2021, compania aeriană a anunțat zboruri de linie din patru aeroporturi: Cluj, Satu Mare, Iași și Chișinău și zboruri charter din Cluj, Târgu Mureș, Baia Mare și Oradea. La 5 martie 2021, Compania a executat primul său zbor comercial. Echipa HiSky este formată din oameni cu zeci de ani de experiență în aviație. Informații suplimentare despre HiSky pot fi găsite pe site-ul www.hisky.aero

SURSĂ FOTO: HiSky

Categorie: NOUTĂȚI HISKY | Vizualizări: 618 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 3.0/2
Total comentarii : 0
avatar