16:56
Autoritatea Aeronautică Civilă a sesizat Procuratura Generală cu privire la acțiunile ”HiSky” SRL

În contextul informațiilor apărute în spațiul public privind anularea curselor spre Federația Rusă de către Compania Aeriană ”HiSky” SRL, Autoritatea Aeronautică Civilă vine cu următoarele precizări:

Din informația pe care o deținem, anularea curselor aeriene respective a avut loc din cauza faptului că Compania Aeriană „HiSky” S.R.L. nu deținea autorizația de exploatare a rutei aeriene, ce urma a fi emisă de autoritățile de profil din Federația Rusă.

În acest context, Autoritatea Aeronautică Civilă a solicitat sistarea vânzării biletelor de avion pe cursele menționate, până la obținerea autorizațiilor corespunzătoare de la autoritățile competente din Federația Rusă.

 Totodată, Autoritatea Aeronautică Civilă a depus un denunț la Procuratura Generală prin care solicită examinarea activității Companiei Aeriene „HiSky” S.R.L., prin prisma prevederilor stabilite la art. 241 alin. (1) lit. a) din Codul penal al Republicii Moldova Nr. 985/2002, și anume, întrunirea elementelor constitutive ale componenței de infracțiune de practicare ilegală a activității de întreprinzător.

Pentru a putea evalua mărimea pagubelor cauzate pasagerilor, AAC a solicitat de la Compania Aeriană „HiSky” S.R.L. informația privind numărul biletelor vândute pentru cursele care au fost anulate.

ASTEPTĂM REACȚIA HISKY O SĂ REVENIM CU UN ARTICOL?

FOTO - conormcgeehan

Categorie: AACMD | Vizualizări: 322 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar