12:56
Primul membru AIRBUS A321NeoX (YR-WOW) al companiei HISKY și a șasea aeronavă în portofoliu

Primul membru AIRBUS A321NeoX (YR-WOW) al companiei HISKY a primit hainele și a fost livrat companiei – aeronava a fost vopsită la Ostrava și la data de 31 MARTIE 2023 a intrat în serviciul comercial cu primul zbor BUCUREȘTI - DUBLIN - BUCUREȘTI. Avionul, un Airbus A321NeoX, este închiriat de la compania americană de leasing Air Lease Corporation. Aeronava este de generație nouă a fost ansamblată în 2023, propulsia este asigurată de 2x PW PW1133G, configurația fiind de (C8 Y193).

HISKY - suntem încântați să anunțăm livrarea celui de-a șasea aeronavă către HISKY”, a declarat David Beker, Vice President and Head of Aircraft Sales & Trading at Air Lease Corporation. „Echipa noastră este onorată de faptul că echipa HiSky a ales să colaboreze exclusiv cu ALC. Noi credem că HISKY are mari perspective de dezvoltare și șansa unui succes de durată”.

Amintim că HISKY are în flotă alte cinci aeronave - 4 aeronave Airbus A320 cu 180 de locuri și un Airbus A319 cu 144 de locuri. Astfel HISKY devenind prima companie din MOLDOVA și ROMANIA deținând ce-a mai tânără flotă. În timpul apropiat HISKY urmează să mai primească încă un AIRBUS A321NeoX (YR-WIN).

Despre Air Lease Corporation:

Air Lease Corporation ( ALC ) este o companie americană de leasing avia care achiziționează aeronave comerciale noi prin comenzi directe de la Boeing, Airbus, Embraer și ATR, apoi le dă chirie companiilor aeriene din întreaga lume. Compania investește în cele mai moderne avioane tehnologice, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, pentru a reduce impactul lor asupra mediului și pentru a moderniza flota mondială în viitor. Air Lease Corporation s-a angajat să opereze cu cele mai înalte standarde de responsabilitate social, de mediu și de conduită etică și crede în afaceri cu companii care au aceleași standarde.

DESPRE HISKY - a fost certificat ca operator aerian moldovenesc în ianuarie 2021 (numărul AOC MD-025) și ca operator aerian român - în decembrie 2020 (numărul AOC RO-074). În perioada februarie - martie 2021, compania aeriană a anunțat zboruri de linie din patru aeroporturi: Cluj, Satu Mare, Iași și Chișinău și zboruri charter din Cluj, Târgu Mureș, Baia Mare și Oradea. La 5 martie 2021, Compania a executat primul său zbor comercial. Echipa HISKY este formată din oameni cu zeci de ani de experiență în aviație. Informații suplimentare despre HiSky pot fi găsite pe site-ul www.hisky.aero

Categorie: NOUTĂȚI HISKY | Vizualizări: 30 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar