Marsa Alam, destinaţia perfectă pentru scuba diving

Marsa Alam, staţiunea egipteană de la Marea Roşie, sora mai mică a staţiunilor Sharm El Sheikh şi Hurghada.

Marsa Alam este un fost mic sat pescăresc, situat la 250 de km de Hurghada, acolo unde Marea Roşie sărută nisipurile aurii ale Egiptului. Datează încă din antichitate, de pe vremea regelui egiptean Ptolomeul al II lea, perioadă în care se extrăgeau smaralde şi aur din munţii din apropiere. Tot în acea perioadă s-a construit un drum de legătură între Marsa Alam şi Edfu, un oraș egiptean, situat pe malul de vest al râului Nil, care găzduieşte templul ptolemaic al lui Horus. Aces drum este folosit şi în prezent atât de egipteni, cât şi de turiştii care explorează Egiptul în lung şi în lat.

Astăzi, Marsa Alam este o staţiune turistică destul de liniştită, deşi turismul a explodat şi aici şi este în plină expansiune. Totuşi, în comparaţie cu Sharm El Sheikh sau Hurghada, Marsa Alam este încă un refugiu, departe de marile aglomerări urbane şi de staţiunile agitate. Însă, acest lucru se va schimba clar, în următorii ani.

Marsa Alam, destinaţia perfectă pentru scuba diving

Ştiu că mulţi dintre voi cunosc foarte bine Egiptul ca destinaţie turistică, mai ales staţiunile Sharm El Sheikh şi Hurghada. Şi plecând de la această idee, vă recomand şi Marsa Alam. S-ar putea să vă placă foarte mult locurile autentice egiptene de aici şi intimitatea fostului sat pescăresc. Iar cei pasionaţi de scuba diving vor fi impresionaţi de această destinaţie!

Marsa Alam este locul preferat de pasionaţii de scufundări care consideră că zona rivalizează cu cele mai spectaculoase zone pentru scufundări din lume!

Pentru cei cu experienţă, recifurile de corali din larg, unde se află o multitudine de specii protejate de corali şi o faună acvatică foarte bogată, sunt motivele principale pentru care aleg să vină în Marsa Alam.

Iar dacă eşti începător în scuba sau vrei să doar să încerci această experienţă unică,  ai posibilitatea să înveţi practicarea acestui sport, chiar în preajma recifurilor de corali situate în zona ţărmului, unde se află cel mai mare centru de scufundări din regiune.

Vacanţă memorabilă în Marsa Alam!

Nu doar pasionaţii de scuba sunt bineveniţi aici! Frumuseţea Mării Roşii impresionează pe oricine, iar staţiunea în sine, are atâtea de oferit, încât oricine va avea o vacanţă minunată aici!

MARSA ALAM: o nouă destinaţie de vacanţă! Plecări din CHIȘINĂU, începând cu 17 aprilie 2021 cu FLY ONE și JoinUP! 

Dacă preferaţi şi alte opţiuni pentru petrecerea unei vacanţe memorabile în Marsa Alam, vă recomand safari pe camile, cai sau atv-uri, pe dunele de nisip ale deşertului sau în zona muntoasă. De asemenea, puteţi să faceţi kite surfing, să mergeţi la pescuit în apele adânci ale Mării Rosii sau să faceţi o vizită la fortul El Quseir, apoi să vă plimbaţi în Portul Ghalib. Iar la sfârşitul zilei, să vă bucuraţi de o cină tradiţională, la unul din numeroasele restaurante din staţiune.

Bineinţeles, la toate acestea adaug câteva zile de relaxare la plajă, într-unul din resorturile de calitate, precum Concorde Moreen Beach Resort 5*, Hilton Marsa Alam Nubian Resort 5* sau Jaz Lamaya Resort  5*

Dacă în urmă cu câţiva ani, turiştii erau cazaţi în tabere construite în stilul tradiţional al beduinilor, la ora actuală, hoteluri din ce în ce mai luxoase se ridică, unul după altul, pe ţărmul Mării Roşii.

Majoritatea hotelurilor din Marsa Alam sunt noi, iar condiţiile de cazare şi serviciile oferite sunt de calitate superioară. Cu toate acestea, tarifele pentru un sejur în Marsa Alam sunt foarte accesibile (de la 500 EUR / persoană / sejur 7 nopţi cu all inclusive).

Categorie: CĂLĂTORII | Adăugat de: CristianMLD (18.04.2021)
Vizualizări: 335 | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar